Over het evenement

De Vestingloop Brielle vindt voor het eerst plaats op zondag 12 mei 2019.
Het is een gezellig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er is een 1 km Familieloop voor kinderen t/m 12 jaar, een 5 km Loop met een prachtig parcours over de vestingwallen en voor de wat meer getrainde loper een uitdagende 10 km Loop. Mensen die zelf niet kunnen of willen lopen worden natuurlijk gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen steunen!

Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de gezelligheid van de stad Brielle en de schitterende omgeving. Het is een uitdagend en afwisselend parcours waarop onderweg veel te genieten valt! Het Brielse meer vormt het kloppende hart van het evenement. Na de finish kunnen alle deelnemers en toeschouwers nagenieten bij Strandcafé met een BBQ en een drankje.

Bereikbaarheid

Het evenement is te bereiken met de auto waarbij er geparkeerd kan worden op de parkeerplaatsen aan de Rochus Meewiszoonweg/Lumeyweg. De start, finish en het wedstrijdsecretariaat zijn allemaal op korte loopafstand van de parkeerplaatsen. Mensen uit de nabije omgeving wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Ook is er de mogelijkheid om met de veerpont vanaf Rozenburg te komen, voor meer info zie: http://www.geuzenveer.nl/index.php/vaartijden. Tevens kun je met de bus het evenement bereiken. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Faciliteiten

Parkeren

Parkeren is mogelijk op oude voetbalvelden aan de Luneyweg, kruising Rochus Meewiszoonweg/Luneyweg. Deze zullen alleen gebruikt worden indien het droog is en de velden niet te drassig zijn. Eventuele andere mogelijkheden tot parkeren zijn in de buurt van deze locatie en zullen op de dag worden aangegeven. De start, finish en het wedstrijdsecretariaat zijn allemaal op korte loopafstand van de parkeerplaatsen. Mensen uit de nabije omgeving worden aangeraden om te voet of met de fiets te komen.

Wedstrijdsecretariaat

Aan het begin van de Rochus Meeuwiszoonweg bij de parkeerplaatsen, direct aan de start/finish locatie zal het wedstrijdsecretariaat worden ingericht. Hier kunnen deelnemers terecht voor vragen, voor het ophalen van hun startnummer en voor inschrijven of shirts kopen indien dit nog mogelijk is.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast op het parcours van de 5 km 1 waterpost en op het parcours van de 10 km twee waterposten.

Medische post

Nabij de finishlocatie zal een medische post ingericht worden. Daarnaast zal er een volgwagen zijn voor medische assistentie op het parcours.

Toiletten

Nabij de startlocatie zullen diverse mobiele toiletten geplaatst worden. Daarnaast zijn er toiletten in de strandcafé de Meiden.